Meyve suyu nasıl yapılır?

13-08-2022 09:35
Meyve suyu nasıl yapılır?

Meyve suyu nasıl yapılır?

Mevsiminde topladığımız tazecik meyveleri sadece 24 saat içinde kendi araçlarımızla fabrikamıza taşıyoruz. Fabrikamıza ulaşan meyveler önce yıkanıyor, sonra da aralarındaki çürük ve hasarlı meyveler ayıklanıyor. Meyvesine göre çekirdek, sap, kabuk çıkartma ya da soyma işlemleri yapıldıktan sonra değirmenlerde eziliyor veya preslerde sıkılıyor. Bu aşamadan sonra, sıkma ürünlerimiz için meyve sularımızı evde kışlık domates hazırlar gibi ısıtıp şişeye doldurup soğutuyoruz.

Diğer ürünlerimizde ise, preslerde sıkılıp meyve suyu haline geldikten sonra bozulmasını engellemek için suyunu uçurup konsantre haline getiriyoruz. Suyu alınıp konsantre haline getirdiğimiz meyve suları hem duyusal hem mikrobiyolojik açıdan daha stabil ve güvenli olarak saklanabiliyor. Konsantre meyve suları daha sonra paketlenirken fabrikamızda ürün kategorilerine göre hazırlanıyor. Hazırlanan bu ürünler, hızlıca ısıtılıp soğutularak (pastörizasyon) ve dış ortamla teması engellenerek paketleniyor. Böylece, paketlenmiş, açılmayan ve herhangi bir hasar almamış paketler raf ömrü boyunca bozulmadan ve tadını koruyarak saklanabiliyor.

Meyve suyunun içinde ne bulunur?

Tüm ürünlerimiz Türk Gıda Kodeksi Meyve Suyu ve Benzeri Ürünler Tebliği’ne göre üretilmektedir. Bu tebliğin gereklilikleri göz önüne alınarak ürün içerikleri, kullanılabilecek bileşenler ve meyve oranları belirlenmektedir.

Siz tüketicilerimizin istediği her çeşit ürünü bünyemizde barındırmaya çalışıyoruz. Ürünlerimizin içerikleri kategoriden kategoriye değişmektedir. Lideri olduğumuz besleyici ürünler kategorisinde bulunan sıkma meyve suyu çeşitlerimizde sadece meyveleri sıkıp şişeliyoruz. Bu ürünlerimizde hiçbir katkı maddesi, ilave su ya da ilave şeker bulunmuyor. DİMES %100 meyve sularımızın içinde ise %100 meyve bulunuyor.

Tebliğe göre nektarların içerisinde minimum %25 oranında meyve bulundurmak zorunludur. Keyifli ve serinletici ürünlerimizden olan DİMES meyve nektarlarının meyve oranları %25-%99 arasında olup meyvesine göre farklılık göstermektedir. Şeftali, kayısı gibi püreli meyveler sıkıldığında yoğun kıvamlarından dolayı %100 oranında kullanıldığında meyve suyu elde edilememektedir.

Meyve Suyu

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.